Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ, Σήμανση CE, Νέα

   

Ο ΚΔΠ 305/2011 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΟΔΠ 89/106 ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

18/05/2014


Ο ΚΔΠ 305/2011 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΟΔΠ 89/106 ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο Κανονισμός Δομικών Προϊόντων (ΚΔΠ 305/2011) που καταργεί την Οδηγία Δομικών Προϊόντων ΟΔΠ 89/106 και έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2013, μεταξύ άλλων υποχρεώνει, τον κατασκευαστή να εκδίδει και να παραδίδει στον πελάτη την ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.

 

Η μορφή της δήλωσης επιδόσεων για τα κουφώματα προτείνεται από την TARGET, να γίνεται με τις ελάχιστες κατά το δυνατόν δηλώσεις επιδόσεων για πολλούς και διάφορους λόγους...

 

Εξάλλου ο ΚΔΠ επιβάλλει την δήλωση τουλάχιστον μίας τιμής και από την άλλη, η Ελληνική Πολιτεία απαιτεί την δήλωση μόνον της θερμοπερατότητας (στον ΚΕΝΑΚ ορίζονται ανώτερες τιμές θερμοπερατότητας ανά κλιματική ζώνη). Για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των κουφωμάτων (ανεμοπίεση, υδατοστεγανότητα, αεροδιαπερατότητα) δεν υπάρχουν απαιτήσεις ελάχιστων κλάσεων κι επομένως δεν απαιτείται να δηλωθούν στην ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.

 

Ένας ακόμη λόγος που η TARGET ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να μην δηλώνουν στή ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ τιμές (παρά μόνον για την θερμοπερατότητα) είναι για να μην δεσμεύονται από τις επιδόσεις που φαίνονται στις εκθέσεις δοκιμών των διελάσεων σε Κοινοποιημένους Οργανισμούς.   

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορείτε να "κατεβάσετε" την πρόταση της TARGET για την μορφή των ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ + ΣΗΜΑΝΣΗΣ CE των κουφωμάτων από το μενού FPC Κουφωμάτων Ελλάδα:

 

α) Δήλωση Eπιδόσεων για Παράθυρα κ Μπαλκονόπορτες.

 

β) Δήλωση Επιδόσεων για Εξωτερικές Πόρτες

 

Στο ίδιο μενού μπορείτε να κατεβάσετε την οδηγία του FPC ΟΔ.10 Συμπλήρωση Φυλλαδίου για τον Αγοραστή και Δήλωσης Επιδόσεων.

 

Το Φυλλάδιο για τον Αγοραστή ανά διέλαση και ανά σειρά, όπως είναι αναρτημένο στο site της TARGET στη διεύθυνση http://www.targetbs.gr/1030_1/Yposthriksh-FPC, παραμένει σχεδόν το ίδιο αρκεί όμως να αφαιρεθεί από την 1η σελίδα κάθε Φυλλαδίου ο πίνακας με τη σήμανση CE.

 


ΠΡΟΣΟΧΗ!

Κατεβάστε εδώ τους πίνακες F1, F2 υπολογισμού θερμοπερατότητας ενός κουφώματος Uw, με δεδομένα την θερμοπερατότητα του προφίλ Uf και την θερμοπερατότητα του μονωτικού τζαμιού Ug (βάσει του προτύπου ISO 10077-1:2006+Cor.1:2009 όταν τα μονωτικά τζάμια έχουν αποστάτες αλουμινίου με πυριτικά άλατα):

 

 

 

F1_F2_ISO10077-1_2006.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την Κύπρο υπάρχει μία διαφοροποίηση που οφείλεται σε ρητές προτιμήσεις του της εκεί εποπτεύουσας αρχή. Οι κατασκευαστές της Κύπρου θα πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα μας http://www.targetbs.gr/1066_1/FPC-Koyfomaton-Kypros και να υιοθετήσουν τα προτεινόμενα ώστε να να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποπτεύουσας αρχής.